Cognitieve gedragstherapie depressie

Curev Coaching
Curev Coaching
15 Google recensies
Brenda Heijnis
Brenda Heijnis
09/09/2023
Aleksandar heeft mij geholpen om te kiezen voor waar ik écht gelukkig van word en waar mijn hart ligt: kinderboeken schrijven en mijn eigen grafische studio. Ik dacht niet dat ik dit zou zeggen, maar het ondernemerschap blijkt me hartstikke goed te passen! Ik ben echt op mijn plek bij mezelf.
Robert Berg
Robert Berg
09/09/2023
Aleksandar is een fijne coach om mee te werken na een aantal sessies kan ik weer door, neem eens vrijblijvend contact met hem op.
Nikola Vladimirov
Nikola Vladimirov
26/01/2023
Aleksandar is een zeer motiverende en scherpe coach! Ik raad hem zeker aan voor ieder die op zoek is om weer richting te geven aan zijn/haar leven.
Richard
Richard
25/10/2022
Ik heb Aleksandar als een hele fijne coach ervaren. Hij weet snel tot de kern te komen en geeft de juiste tools om jezelf te kunnen verbeteren. Vriendelijk, kundig en betrokken. Aleksandar, je hebt mij enorm geholpen, bedankt!
Chris Bruens
Chris Bruens
20/10/2022
Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!
Peter Groenendijk
Peter Groenendijk
19/09/2022
Aleksandar is een hele fijne warme en competente coach. Ik vond hem heel betrokken en begripvol. Hij weet het probleem goed te doorgronden. Echt een aanrader.

 • Ervaren psycholoog en coach

 • Geen wachttijd

 • Gespecialiseerd in Millennials

cognitieve gedragstherapie depressie

Wanneer spreken we van een depressie?

Een depressieve stoornis is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door aanhoudende gevoelens van somberheid en verlies van interesse in activiteiten. Mensen met een depressieve stoornis ervaren vaak vermoeidheid, slaapproblemen en gewichtsveranderingen. De stoornis kan leiden tot problemen in het dagelijks functioneren en kan ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven.

Hoe ontstaat een depressie?

Een depressieve stoornis kan ontstaan door verschillende factoren. Erfelijke aanleg speelt hierbij een belangrijke rol. Als er in de familie al gevallen van depressie zijn geweest, is de kans groter dat iemand ook een depressie kan ontwikkelen. Daarnaast kan een chemische onbalans in de hersenen bijdragen aan het ontstaan van een depressie. Neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine, lijk een belangrijke rol te spelen in onze gemoedstoestand. Als deze stoffen uit balans zijn, kan dit leiden tot depressieve symptomen. Tot slot kunnen traumatische gebeurtenissen een trigger zijn voor het ontwikkelen van een depressie. Denk hierbij aan het verlies van een dierbare, een ernstig ongeluk of een ingrijpende scheiding. Het is belangrijk om te weten dat een depressie niet altijd een duidelijke oorzaak heeft en dat het kan ontstaan door een combinatie van verschillende factoren.

Depressie in al haar vormen

Er zijn verschillende vormen van depressieve stoornissen, zoals de postnatale depressie en seizoensgebonden depressie. Het is belangrijk om te weten dat een depressie een behandelbare aandoening is. Er zijn verschillende behandelopties beschikbaar, zoals therapie, medicatie en levensstijlaanpassingen. Het is raadzaam om professionele hulp te zoeken als je denkt dat je een depressie hebt of als je iemand kent die mogelijk aan een depressie lijdt.

Cognitieve gedragstherapie bij depressie

Cognitieve gedragstherapie komt uit onderzoek naar voren als een effectieve behandelmethode voor depressie. Het richt zich op het veranderen van negatieve denkpatronen en het aanpakken van vermijdingsgedrag. Een belangrijk onderdeel van cognitieve gedragstherapie is cognitieve herstructurering, waarbij cliënten leren om negatieve gedachten te identificeren en te vervangen door meer realistische en positieve gedachten. Dit helpt hen om hun denkpatronen te veranderen en positiever naar zichzelf en de wereld om hen heen te kijken.

Een ander belangrijk onderdeel van cognitieve gedragstherapie bij depressie is gedragsactivatie. Dit houdt in dat cliënten worden gestimuleerd om activiteiten te ondernemen die hen plezier en voldoening geven, zelfs als ze daar op dit moment geen zin in hebben. Door actief te blijven en positieve ervaringen op te doen, kunnen zij hun stemming verbeteren en uit de vicieuze cirkel van depressie breken.

Cognitieve gedragstherapie bij Curev Coaching

Als universitair geschoold psycholoog met jarenlange ervaring op het gebied van de cognitieve gedragstherapie, help ik de huidige generatie twintigers en dertigers die worstelen met hun psychische gezondheid. Herken jij – al dan niet in zekere mate – de symptomen die hierboven worden beschreven? Wellicht kan ik iets voor jou betekenen. Kijk gerust even naar wat je van mijn trajecten kan verwachten of klik direct op de knop hieronder om een gratis en vrijblijvende kennismaking te plannen, en dan kunnen we het er samen over hebben.

 • Psycholoog & coach

  Behalve ervaringsdeskundige op het gebied van Millennialvragen ben ikaangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) én een ervaren psycholoog op het gebied van de Klinische en Gezondheidspsychologie.

 • Gedrags- en ervaringsdeskundige

  Jarenlang heb ik volwassenen, en veelal Millenials, geholpen met allerlei vragen rondom psyche en identiteit. Niet alleen weet ik exact waar Millennials veelal tegenaan lopen – ik ben als gedragsdeskundige ook geschoold in het actief onderzoeken en bijsturen van negatieve en belemmerende gedachten.

 • Gespecialiseerd in Millennials:

  Al mijn ervaring, kennis en kunde heb ik gebruikt om mijn trajecten te voorzien van een uniek werkboek met ruim 100 pagina’s aan diepgaande vragen, oefeningen en opdrachten en speciaal ontwikkeld voor Millennials. Hierbij krijg je ook toegang tot video’s met extra uitleg, zodat je ook naast de gesprekken zelfstandig aan de slag kan gaan. Je kan op korte termijn al terecht!

Chris Bruens, 32

“Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!”

Contact

Praktijkadres:
Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht

Telefoon: +31 6 58822212
E-mail: info@curevcoaching.nl

Volg mij via

× Kan ik je helpen?