Psycholoog perfectionisme

Curev Coaching
Curev Coaching
15 Google recensies
Brenda Heijnis
Brenda Heijnis
09/09/2023
Aleksandar heeft mij geholpen om te kiezen voor waar ik écht gelukkig van word en waar mijn hart ligt: kinderboeken schrijven en mijn eigen grafische studio. Ik dacht niet dat ik dit zou zeggen, maar het ondernemerschap blijkt me hartstikke goed te passen! Ik ben echt op mijn plek bij mezelf.
Robert Berg
Robert Berg
09/09/2023
Aleksandar is een fijne coach om mee te werken na een aantal sessies kan ik weer door, neem eens vrijblijvend contact met hem op.
Nikola Vladimirov
Nikola Vladimirov
26/01/2023
Aleksandar is een zeer motiverende en scherpe coach! Ik raad hem zeker aan voor ieder die op zoek is om weer richting te geven aan zijn/haar leven.
Richard
Richard
25/10/2022
Ik heb Aleksandar als een hele fijne coach ervaren. Hij weet snel tot de kern te komen en geeft de juiste tools om jezelf te kunnen verbeteren. Vriendelijk, kundig en betrokken. Aleksandar, je hebt mij enorm geholpen, bedankt!
Chris Bruens
Chris Bruens
20/10/2022
Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!
Peter Groenendijk
Peter Groenendijk
19/09/2022
Aleksandar is een hele fijne warme en competente coach. Ik vond hem heel betrokken en begripvol. Hij weet het probleem goed te doorgronden. Echt een aanrader.

 • Ervaren psycholoog en coach

 • Geen wachttijd

 • Gespecialiseerd in Millennials

psycholoog perfectionisme

Curev Coaching: psychologie en coaching voor Millennials

Welkom bij Curev Coaching. Mijn naam is Aleksandar Curev en ik ben een erkend NOBCO-coach en gediplomeerd psycholoog in Utrecht - zonder wachttijd! Met mijn praktijk richt ik mij op het coachen van de huidige generatie twintigers en dertigers, ook wel ‘Millennials’ genoemd, die worstelen met hun identiteit (“wie ben ik en wat wil ik?”) en hun psychisch welzijn.

In dit artikel leg ik je uit wat perfectionisme precies inhoudt en hoe een psycholoog je hierbij kan helpen.

Wat is perfectionisme?

Perfectionisme kan zich uiten in verschillende symptomen. Een van deze symptomen is een hoge mate van zelfkritiek. Mensen die perfectionistisch zijn, leggen de lat vaak erg hoog voor zichzelf en zijn erg streng voor zichzelf als ze niet aan hun eigen hoge standaarden voldoen. Ze hebben constant het gevoel dat ze tekortschieten en zijn nooit tevreden met hun prestaties.

Een ander symptoom van perfectionisme is de angst om fouten te maken. Perfectionisten zijn vaak bang om fouten te maken, omdat ze geloven dat fouten maken een teken is van zwakte of incompetentie. Ze vermijden daarom vaak situaties waarin ze mogelijk fouten kunnen maken.

Een ander verschijnsel is moeite hebben met het stellen van realistische doelen. Perfectionisten hebben de neiging om onrealistisch hoge doelen voor zichzelf te stellen, waardoor ze constant onder druk staan om aan deze doelen te voldoen. Dit kan leiden tot stress, frustratie en een gevoel van falen.

Daarnaast hebben perfectionisten vaak een onrealistisch streven naar perfectie. Ze geloven dat perfectie haalbaar is en streven hier constant naar, ook al is het eigenlijk onmogelijk om perfect te zijn. Dit kan leiden tot een gevoel van teleurstelling en ontevredenheid.

Een ander symptoom van perfectionisme is de constante behoefte aan bevestiging en waardering. Perfectionisten hebben vaak de behoefte om constant bevestiging te krijgen van anderen dat ze goed genoeg zijn. Ze hebben de bevestiging en waardering van anderen nodig om zichzelf goed te kunnen voelen. Dit kan leiden tot afhankelijkheid van de mening van anderen en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Tot slot hebben perfectionisten vaak moeite met ontspannen en loslaten. Ze zijn constant bezig met het streven naar perfectie en hebben moeite om te ontspannen en te genieten van het moment. Ze zijn altijd bezig met de volgende taak of het volgende doel en vinden het moeilijk om rust te nemen en te ontspannen. Dit kan leiden tot stress, burn-out en andere fysieke en mentale gezondheidsproblemen.

Hoe kan een psycholoog helpen bij perfectionisme?

Een psycholoog kan een waardevolle rol spelen bij het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen voor mensen die worstelen met perfectionisme.

Allereerst kan de psycholoog helpen bij het identificeren van irrationele gedachten en overtuigingen die perfectionisme voeden. Door deze gedachten te herkennen en te onderzoeken, kunnen ze worden vervangen door realistischere en gezondere denkpatronen.

Daarnaast kan de psycholoog technieken aanleren om faalangst te hanteren en perfectionistische verwachtingen los te laten. Dit omvat het ontwikkelen van zelfcompassie en acceptatie van fouten en tekortkomingen.

Bovendien kan de psycholoog time-management vaardigheden aanleren, zodat de persoon realistische doelen kan stellen en een gezonde balans kan vinden.

Het verkennen van de onderliggende oorzaken en triggers van perfectionisme is ook een belangrijk aspect van therapie. Door deze dieperliggende factoren te begrijpen, kan de persoon beter inzicht krijgen in zijn of haar perfectionistische neigingen en effectiever werken aan verandering.

Tot slot kan de psycholoog helpen bij het ontwikkelen van assertiviteit en het leren stellen van realistische grenzen. Dit is essentieel om de druk van perfectionisme te verminderen en een gezonder en evenwichtiger leven te leiden.

Op zoek naar een psycholoog voor je perfectionisme? Zoek niet langer!

Als je op zoek bent naar een psycholoog die gespecialiseerd is in het behandelen van perfectionisme, ben je hier aan het juiste adres. Ik heb met mijn achtergrond als psycholoog en coach uitgebreide ervaring op dit gebied en kan je helpen bij het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen en het creëren van een meer evenwichtige levensstijl. Kijk voor mijn trajecten op deze pagina of klik direct op de knop hieronder voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

 • Psycholoog & coach

  Behalve ervaringsdeskundige op het gebied van Millennialvragen ben ikaangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) én een ervaren psycholoog op het gebied van de Klinische en Gezondheidspsychologie.

 • Gedrags- en ervaringsdeskundige

  Jarenlang heb ik volwassenen, en veelal Millenials, geholpen met allerlei vragen rondom psyche en identiteit. Niet alleen weet ik exact waar Millennials veelal tegenaan lopen – ik ben als gedragsdeskundige ook geschoold in het actief onderzoeken en bijsturen van negatieve en belemmerende gedachten.

 • Gespecialiseerd in Millennials:

  Al mijn ervaring, kennis en kunde heb ik gebruikt om mijn trajecten te voorzien van een uniek werkboek met ruim 100 pagina’s aan diepgaande vragen, oefeningen en opdrachten en speciaal ontwikkeld voor Millennials. Hierbij krijg je ook toegang tot video’s met extra uitleg, zodat je ook naast de gesprekken zelfstandig aan de slag kan gaan. Je kan op korte termijn al terecht!

Chris Bruens, 32

“Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!”

Contact

Praktijkadres:
Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht

Telefoon: +31 6 58822212
E-mail: info@curevcoaching.nl

Volg mij via

× Kan ik je helpen?