Curev Coaching: psycholoog sociale angst

Curev Coaching
Curev Coaching
15 Google recensies
Brenda Heijnis
Brenda Heijnis
09/09/2023
Aleksandar heeft mij geholpen om te kiezen voor waar ik écht gelukkig van word en waar mijn hart ligt: kinderboeken schrijven en mijn eigen grafische studio. Ik dacht niet dat ik dit zou zeggen, maar het ondernemerschap blijkt me hartstikke goed te passen! Ik ben echt op mijn plek bij mezelf.
Robert Berg
Robert Berg
09/09/2023
Aleksandar is een fijne coach om mee te werken na een aantal sessies kan ik weer door, neem eens vrijblijvend contact met hem op.
Nikola Vladimirov
Nikola Vladimirov
26/01/2023
Aleksandar is een zeer motiverende en scherpe coach! Ik raad hem zeker aan voor ieder die op zoek is om weer richting te geven aan zijn/haar leven.
Richard
Richard
25/10/2022
Ik heb Aleksandar als een hele fijne coach ervaren. Hij weet snel tot de kern te komen en geeft de juiste tools om jezelf te kunnen verbeteren. Vriendelijk, kundig en betrokken. Aleksandar, je hebt mij enorm geholpen, bedankt!
Chris Bruens
Chris Bruens
20/10/2022
Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!
Peter Groenendijk
Peter Groenendijk
19/09/2022
Aleksandar is een hele fijne warme en competente coach. Ik vond hem heel betrokken en begripvol. Hij weet het probleem goed te doorgronden. Echt een aanrader.

 • Ervaren psycholoog en coach

 • Geen wachttijd

 • Gespecialiseerd in Millennials

psycholoog sociale angst

Wat is sociale angst?

Wat is sociale fobie in het kort? Sociale fobie, ook wel sociale angst genoemd, verwijst naar een overmatige angst en angstgevoelens in sociale situaties. Mensen met sociale fobie ervaren een intense angst voor negatieve beoordeling of afwijzing door anderen. Deze angst kan leiden tot vermijding van sociale situaties of gepaard gaan met intense angst tijdens deze situaties. Fysieke symptomen zoals zweten, trillen, blozen en hartkloppingen zijn vaak aanwezig. Sociale fobie kan een aanzienlijke belemmering vormen voor dagelijkse activiteiten en relaties. Het begint vaak in de adolescentie en kan langdurig aanhouden. Een psycholoog gespecialiseerd in sociale angst kan helpen bij het overwinnen van deze angst en het verbeteren van het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven.

Hoe vaak komt sociale angst voor?

Uit onderzoek blijkt dat de prevalentie van sociale fobieën varieert, afhankelijk van de bron en de gebruikte criteria. Volgens statistieken van het Trimbos-instituut heeft ongeveer 7% tot 13% van de bevolking ooit in hun leven last gehad van een sociale fobie. Dit betekent dat een aanzienlijk aantal mensen te maken heeft met deze angststoornis. Het is belangrijk op te merken dat sociale fobieën niet alleen bij volwassenen voorkomen, maar ook bij kinderen en adolescenten. Het is daarom van groot belang dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het behandelen en overwinnen van sociale angst. Een psycholoog gespecialiseerd in sociale angst kan hierbij helpen door middel van verschillende therapieën en technieken.

Hoe helpt een psycholoog bij sociale angst?

Een psycholoog kan helpen bij het overwinnen van sociale angst door middel van verschillende therapieën en technieken.

Cognitieve gedragstherapie is een veelgebruikte benadering, waarbij de focus ligt op het identificeren en uitdagen van negatieve gedachten en overtuigingen die ten grondslag liggen aan de sociale angst.

Door middel van exposuretherapie worden cliënten blootgesteld aan situaties die angst oproepen, zodat ze kunnen leren omgaan met hun angst en deze geleidelijk verminderen. Gedachten uitdagen speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het helpt om irrationele gedachten te herkennen en te vervangen door meer realistische en positieve gedachten.

Daarnaast kan een psycholoog ontspanningstechnieken aanleren, zoals ademhalingsoefeningen en progressieve spierontspanning, om cliënten te helpen ontspannen en hun angst te verminderen.

Sociale vaardigheidstraining kan ook worden gebruikt, waarbij cliënten leren hoe ze effectief kunnen communiceren en omgaan met sociale situaties.

Tot slot kunnen zelfhulpmethoden worden aangeboden, zoals het bijhouden van een dagboek om gedachten en gevoelens te analyseren, het gebruik van ontspannings- en ademhalingsoefeningen thuis, en het lezen van zelfhulpboeken over sociale angst.

Deze diverse benaderingen kunnen samenwerken om individuen te helpen hun sociale angst te overwinnen en een bevredigend en sociaal leven te leiden.

Curev Coaching: psycholoog bij sociale angst

Bij Curev Coaching help ik de huidige generatie twintigers en dertigers die worstelen met hun psychische gezondheid – en zo ook Millennials met sociale fobie. Dit kan zowel online, als op locatie in Utrecht. Ik ben jarenlang als behandelaar werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg en heb al honderden klanten met hun sociale fobie geholpen. Ben jij iemand die al een tijdje worstelt met sociale fobie en kan je hier professionele hulp bij gebruiken? Klik hieronder voor een gratis en vrijblijvende kennismaking of kijk eerst gerust even naar mijn trajecten.

 • Psycholoog & coach

  Behalve ervaringsdeskundige op het gebied van Millennialvragen ben ikaangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) én een ervaren psycholoog op het gebied van de Klinische en Gezondheidspsychologie.

 • Gedrags- en ervaringsdeskundige

  Jarenlang heb ik volwassenen, en veelal Millenials, geholpen met allerlei vragen rondom psyche en identiteit. Niet alleen weet ik exact waar Millennials veelal tegenaan lopen – ik ben als gedragsdeskundige ook geschoold in het actief onderzoeken en bijsturen van negatieve en belemmerende gedachten.

 • Gespecialiseerd in Millennials:

  Al mijn ervaring, kennis en kunde heb ik gebruikt om mijn trajecten te voorzien van een uniek werkboek met ruim 100 pagina’s aan diepgaande vragen, oefeningen en opdrachten en speciaal ontwikkeld voor Millennials. Hierbij krijg je ook toegang tot video’s met extra uitleg, zodat je ook naast de gesprekken zelfstandig aan de slag kan gaan. Je kan op korte termijn al terecht!

Chris Bruens, 32

“Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!”

Contact

Praktijkadres:
Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht

Telefoon: +31 6 58822212
E-mail: info@curevcoaching.nl

Volg mij via

× Kan ik je helpen?