Op zoek naar een psycholoog in Utrecht voor je angststoornis?

Curev Coaching
Curev Coaching
15 Google recensies
Brenda Heijnis
Brenda Heijnis
09/09/2023
Aleksandar heeft mij geholpen om te kiezen voor waar ik écht gelukkig van word en waar mijn hart ligt: kinderboeken schrijven en mijn eigen grafische studio. Ik dacht niet dat ik dit zou zeggen, maar het ondernemerschap blijkt me hartstikke goed te passen! Ik ben echt op mijn plek bij mezelf.
Robert Berg
Robert Berg
09/09/2023
Aleksandar is een fijne coach om mee te werken na een aantal sessies kan ik weer door, neem eens vrijblijvend contact met hem op.
Nikola Vladimirov
Nikola Vladimirov
26/01/2023
Aleksandar is een zeer motiverende en scherpe coach! Ik raad hem zeker aan voor ieder die op zoek is om weer richting te geven aan zijn/haar leven.
Richard
Richard
25/10/2022
Ik heb Aleksandar als een hele fijne coach ervaren. Hij weet snel tot de kern te komen en geeft de juiste tools om jezelf te kunnen verbeteren. Vriendelijk, kundig en betrokken. Aleksandar, je hebt mij enorm geholpen, bedankt!
Chris Bruens
Chris Bruens
20/10/2022
Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!
Peter Groenendijk
Peter Groenendijk
19/09/2022
Aleksandar is een hele fijne warme en competente coach. Ik vond hem heel betrokken en begripvol. Hij weet het probleem goed te doorgronden. Echt een aanrader.

 • Ervaren psycholoog en coach

 • Geen wachttijd

 • Gespecialiseerd in Millennials

psycholoog utrecht angst en paniek

Curev Coaching: psychologie en coaching voor Millennials

Welkom bij Curev Coaching. Mijn naam is Aleksandar Curev en ik ben een erkend NOBCO-coach en gediplomeerd psycholoog in Utrecht - zonder wachttijd! Met mijn praktijk richt ik mij op het coachen van de huidige generatie twintigers en dertigers, ook wel ‘Millennials’ genoemd, die worstelen met hun identiteit (“wie ben ik en wat wil ik?”) en psychisch welzijn.

In dit artikel leg ik je uit wat een angststoornis precies inhoudt en hoe therapie en coaching er dan uitziet.

Wanneer spreken we van een angststoornis?

Een angststoornis is een psychische aandoening waarbij overmatige angst en zorgen leiden tot aanzienlijk lijden en beperkingen in het dagelijks functioneren.

Om van een angststoornis te spreken, moeten de angst- en panieksymptomen aan bepaalde criteria voldoen en aanzienlijke beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken. Deze symptomen kunnen variëren in intensiteit en duur, maar ze moeten aanhoudend en verstorend zijn. Als je vermoedt dat je of iemand anders een angststoornis heeft, is het -naar mijn idee -belangrijk om professionele hulp te zoeken bij een gekwalificeerde gezondheidsprofessional.

Wat valt er precies onder een angststoornis?

Er zijn verschillende soorten angststoornissen, waaronder:

 • Algemene angststoornis (GAS): Mensen met GAS ervaren overmatige, aanhoudende angst en zorgen over alledaagse problemen, zelfs als er geen duidelijke reden is voor bezorgdheid.
 • Paniekstoornis: Dit omvat herhaalde episodes van plotselinge, intense angst of paniekaanvallen, die vaak gepaard gaan met fysieke symptomen zoals hartkloppingen, trillen, zweten en ademhalingsproblemen.
 • Sociale angststoornis (SAS): Mensen met SAS hebben een intense angst voor sociale situaties en vrezen beoordeling of afwijzing door anderen.
 • Specifieke fobieën: Dit zijn overmatige angsten voor specifieke objecten of situaties, zoals hoogtes, spinnen, vliegen of naalden.
 • Obsessief-compulsieve stoornis (OCS): Deze stoornis wordt gekenmerkt door obsessieve gedachten en de drang om repetitieve, dwangmatige handelingen uit te voeren om de angst te verminderen.
 • Posttraumatische stressstoornis (PTSS): PTSS ontstaat na blootstelling aan traumatische gebeurtenissen en wordt gekenmerkt door herbelevingen, vermijding, prikkelbaarheid en angst.

Behandeling van een angststoornis

De behandeling voor een angststoornis kan variëren afhankelijk van de specifieke aard en ernst van de stoornis, maar over het algemeen omvat het de volgende benaderingen:

 1. Psychotherapie (praattherapie):
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Dit is een veelgebruikte vorm van psychotherapie waarbij de patiënt leert om negatieve gedachten en gedragspatronen die angst veroorzaken, te herkennen en te veranderen.
  • Exposuretherapie: Dit omvat gecontroleerde en herhaalde blootstelling aan de bronnen van angst, wat kan helpen om de angstreactie te verminderen.
  • Andere vormen van psychotherapie, zoals interpersoonlijke therapie (IPT) en dialectische gedragstherapie (DGT), kunnen ook nuttig zijn, afhankelijk van de individuele behoeften.
 2. Medicatie:
  • Antidepressiva, zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) en serotonine-norepinefrineheropnameremmers (SNRI's), kunnen worden voorgeschreven om angstsymptomen te verminderen.
  • Benzodiazepines worden soms voorgeschreven voor kortdurende verlichting van ernstige angst, maar ze worden meestal niet aanbevolen voor langdurig gebruik vanwege het risico op afhankelijkheid.
 3. Zelfhulp en levensstijlveranderingen:
  • Ontspanningstechnieken, zoals diepe ademhaling, meditatie en yoga, kunnen helpen om angst te verminderen.
  • Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen bijdragen aan het verminderen van angstsymptomen.
  • Het vermijden van stimulerende middelen zoals cafeïne en alcohol kan ook helpen.
 4. Ondersteuning van vrienden en familie:
  • Een sterke sociale steun kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van angststoornissen.

Goede psycholoog bij angst in Utrecht

Ben jij een twintiger of dertiger die een psycholoog of coach voor zijn/haar angsten kan gebruiken – en heb je geen zin om daar maanden voor op een wachtlijst te staan? Kijk op deze pagina voor mijn 1-op-1 trajecten of plan hieronder direct een gratis en vrijblijvende kennismaking in!

 • Psycholoog & coach

  Behalve ervaringsdeskundige op het gebied van Millennialvragen ben ikaangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) én een ervaren psycholoog op het gebied van de Klinische en Gezondheidspsychologie.

 • Gedrags- en ervaringsdeskundige

  Jarenlang heb ik volwassenen, en veelal Millenials, geholpen met allerlei vragen rondom psyche en identiteit. Niet alleen weet ik exact waar Millennials veelal tegenaan lopen – ik ben als gedragsdeskundige ook geschoold in het actief onderzoeken en bijsturen van negatieve en belemmerende gedachten.

 • Gespecialiseerd in Millennials:

  Al mijn ervaring, kennis en kunde heb ik gebruikt om mijn trajecten te voorzien van een uniek werkboek met ruim 100 pagina’s aan diepgaande vragen, oefeningen en opdrachten en speciaal ontwikkeld voor Millennials. Hierbij krijg je ook toegang tot video’s met extra uitleg, zodat je ook naast de gesprekken zelfstandig aan de slag kan gaan. Je kan op korte termijn al terecht!

Chris Bruens, 32

“Ik was op zoek naar een professionele coach die ook écht bekwaam is in het coachen. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel coaches, dat het lastig is om iemand te vinden die je echt verder kan helpen. Na lang zoeken heb ik voor Aleksandar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad! In korte tijd heb ik meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Als je op zoek bent naar een topcoach, dan ben je bij Aleksandar bij het juiste adres!”

Contact

Praktijkadres:
Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht

Telefoon: +31 6 58822212
E-mail: info@curevcoaching.nl

Volg mij via

× Kan ik je helpen?